Hendrik Dona

Hendrik Dona

De foto van Hendrik Dona op een prachtige transportfiets is genomen rond 1930. Hij was een bekend man in Helmond en omstreken. Hij ging met lappen stof de huizen in de buitengebieden af om ze te verkopen. Daarnaast stond hij op de kermis met een snoepkraam en had hij een snoepwinkeltje aan de Gerwenseweg in Stiphout.

Dona en zijn vrouw waren geen geboren Stiphoutenaren. Henricus Antonius Dona werd geboren in Den Bosch op 4 maart 1883. In 1903 trouwde hij met de vijf jaar oudere Elisabeth Johanna Dekkers die in Nijmegen geboren was. Het huwelijk werd gesloten in Den Bosch. Aangezien het huwelijk meestal gesloten wordt in de woonplaats van de bruid, zal Elisabeth al wel in Den Bosch gewoond hebben. Hun twee kinderen werden ook in Den Bosch geboren. 

Wanneer het echtpaar met de kinderen Den Bosch verliet, is onduidelijk. In 1914 kwam het gezin naar Stiphout en ging aan de Gerwenseweg wonen. Eind 1942 overleed mevrouw Dona. Hendrik bleef in zijn huis wonen tot 1950. Daarna heeft hij verschillende adressen gehad in Helmond, weer in Stiphout en in Mierlo. In 1972 is hij in Deurne overleden, waarna hij in Asten begraven werd. Hij werd 91 jaar. Op de foto moet hij ongeveer 47 jaar oud zijn geweest. 

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Luchtfoto 1972.
Johan Jacobs als hoofd van de tekenkamer. Hij staat achter de tekenaars.
Bevrijdingsfeest.
Het openen van De Moostdijk
images/hourglass.png

ZOEKEN...