Brouwhuis. Kerk van Maria Middelares aller Genade

Brouwhuis

Brouwhuis is een van de wijken van Helmond. Het dorp Brouwhuis is pas in 1968 tot de gemeente Helmond gaan behoren. Tevoren viel het dorp onder de gemeenten Bakel, Deurne en Vlierden. Nadat Vlierden in 1925 bij Deurne was gevoegd, viel Brouwhuis onder Bakel en Deurne. Het dorp is al heel oud. Op 4 december 1300 ontvangen veel plaatsen in de omgeving van hertog Jan II van Brabant een akte waarin hun rechten op de woeste gronden worden vastgesteld. Die woeste gronden gebruiken de inwoners gezamenlijk en komen voor onder namen als gemeinte of gemeente. In de akte die Helmond op die datum krijgt komt Brouwhuis als voor als grens van de gemeinte van Helmond. 

Brouwhuis. Kerk van Maria Middelares aller Genade

 

In het begin van de 20e eeuw is het een klein dorp zonder school en kerk. In 1927 kreeg de gemeenschap een eigen school en twee jaar later een eigen kerk. De school is in de jaren 70 van de vorige eeuw gesloopt. De kerk, toegewijd aan Maria, Middelares aller Genaden, bestaat nog steeds. De foto’s zijn genomen tijdens de bouw, de eerste in de beginfase, de tweede toen er enkel nog wat afwerking nodig was. 

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Sint-Ontkommer, een fictieve heilige, die vereerd werd onder andere in Steenbergen
Personeel van het postkantoor in 1941
Deurne - slipjacht
Dankwoord Baron Speyart v Woerden in stadhuis Breda t.g.v. jubileum Stedelijk Museum Breda, 1967 (Breda Beeldcollectie, B. Speekenbrink)
images/hourglass.png

ZOEKEN...