De brandtoren van Deurne.

De brandtoren van Deurne.

De houten brandtoren, hier op een foto uit de collectie van Nellie van Wetten, stond achter de brandweerkazerne aan de Martinetstraat.

Deurne – Tot het eind van de jaren 1970 was de Deurnese brandweer gehuisvest in de brandweerkazerne aan de Martinetstraat. De houten brandtoren, hier op een foto uit de collectie van Nellie van Wetten, stond daar achter. Deze verrees daar in 1939 en was 24 meter hoog. In de Tweede Wereldoorlog werd de toren verhoogd met een platform, waarop een windroos werd geplaatst. Zo was de brandtoren ook van nut voor de luchtbescherming, die nu gemakkelijk de plaats kon bepalen waar beschoten vliegtuigen zouden neerstorten. In de toren zelf was een koker met daarin luiken aangebracht. Deze werd gebruikt om er de brandslangen in op te hangen die moesten drogen. Dat die slangen een lengte hadden van ongeveer 20 meter moge duidelijk zijn! Aan het eind van de jaren 1950 werd de brandtoren verplaatst naar de gemeentewerf achter de Sint Henricus Ulo. Toen de Deurnese brandweer een ander onderkomen kreeg, werd de toren gesloopt. Deze foto van de Deurnese brandtoren is dan ook een heriinering voor u aan het oude Deurne.  
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Paterslaan
Foto- en cameraploeg van het polygoonjournaal in actie tijdens het 60-jarig jubileum van Philips in 1951. Philips Company Archives | Beeldcollectie RHCe
De Hoofdstraat van Liessel, gezien vanaf de kerktoren.
 Op de foto zien we voor de auto links Jan van Abbe met zijn miniatuur Tiroler hoedje met krulveer, rechts Jacques van der Meulen met rode Montenegrijnse muts. Tussen hen in verslaggever Went.
images/hourglass.png

ZOEKEN...