De Wilhelminahoeve, gebouwd in 1908.

Wilhelminahoeve

Op de foto zien wij de Wilhelminahoeve, gebouwd in 1908. De mensen op de foto staan in wat nu een beschermd dorpsgezicht is.

Helenaveen – Vandaag een prentje uit Helenaveen. Het is een van de weinige foto’s die we van het dorp hebben. Het plaatsje is ontstaan in 1853. Jan van de Griendt kocht toen een stuk peelgrond van de gemeente Deurne om turf te gaan afgraven. Er ontstond een veenwerkersdorpje dat naar de echtgenote van Van de Griendt werd vernoemd: Helena-veen. De Peel was toen nog een veengebied met vennen, moerassen en bossen. Jarenlang werd er turf gewonnen totdat het rond 1920 gedaan was met de turfgraverij. Men ging over op veeteelt en het telen van groenten. Er ontstond een cultuurlandschap met diverse fraaie monumenten, dat zich vandaag de dag uitstekend leent voor uitstapjes. Op de foto zien wij de Wilhelminahoeve, gebouwd in 1908. De mensen op de foto staan in wat nu een beschermd dorpsgezicht is. Kunt u er meer over vertellen? Plaats uw verhaal over Helenaveen dan via het onderstaande reactieformulier.  
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Johan Jacobs als hoofd van de tekenkamer. Hij staat achter de tekenaars.
Zijn zwaard, scheermes, schaar en een aardewerken kruik had hij in het graf meegekregen.
Dankwoord Baron Speyart v Woerden in stadhuis Breda t.g.v. jubileum Stedelijk Museum Breda, 1967 (Breda Beeldcollectie, B. Speekenbrink)
Personeel van het postkantoor in 1941
images/hourglass.png

ZOEKEN...