Personeel van het postkantoor in 1941

Personeel van het postkantoor in 1941

Johannes Theodorus Ermens, ook wel bekend als Theike of Dorus, wordt geboren op 25 september 1894 in Helenaveen, gemeente Deurne. In 1909 gaat hij naar Beek en Donk, komt een jaar later weer terug, maar vertrekt een maand later al weer naar Someren. Blijkbaar zijn dit zijn leerjaren als kleermaker want hij woont ook nog een tijd in Lieshout. In de tussentijd woont hij iedere keer weer in zijn ouderlijk huis in Helenaveen. In 1918 vertrekt hij naar Horst en trouwt met Petronella Helena Kluijtmans uit Helden. In 1926 komt hij naar Helmond. Aan de geboorteplaatsen van zijn kinderen valt af te leiden dat hij nog op verschillende plaatsen meer heeft gewoond. Zij worden geboren in Helden, Nuth, Hoensbroek en Helmond.

Als de heer Ermens in Helmond komt wonen, beoefent hij niet meer zijn oude beroep van kleermaker. Hij is brievenbesteller. Het RHCe heeft een foto waarop de heer Ermens te zien is als brievenbesteller. Die foto is gemaakt in 1941 toen het nieuwe postkantoor in gebruik werd genomen op de hoek van de Watermolenwal en de Marktstraat. De plaats van opname is de Markt, vóór het oude postkantoor op de hoek van de Watermolenwal en de Markt. De vreemde vierkantjes op de ramen zijn van de verduisteringsgordijnen en het band dat er voor zorgde dat het glas bij een ontploffing niet alle kanten uitspatte. De heer Ermens is de man in uniform tussen de tweede en derde zittende mannen vanaf rechts. 

Het RHCe bezit overigens nog een foto waarop de heer Ermens staat. Dat is een foto die in 1928, toen Ermens dus net in dienst was van de Helmondse PTT, in de Brabantse Illustratie heeft gestaan. Drie postbodes, onder andere de heer Ermens, staan bij een handkar waarmee de post naar het station wordt gebracht. 

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Naam Vlierden
Fordgarage Eindhoven
De aansluiting van Helenaveen op het elektriciteitsnet.
images/hourglass.png

ZOEKEN...