't Zinkske te Liessel.

't Zinkske

Het Rijk trok zich in de jaren voor de crisis van de jaren 1930 terug uit de steunregelingen en subsidieerde werkverschaffingobjecten, die door B&W en de Dienst Publieke Werken werden ontwikkeld.

Liessel 1932 - Het plaatje toont ons een tafereel van de werkverschaffing. In die periode ondersteunde men de werklozen zoveel mogelijk met loon uit arbeid. Het Rijk trok zich in de jaren voor de crisis terug uit de steunregelingen en subsidieerde werkverschaffingobjecten, die door B&W en de Dienst Publieke Werken werden ontwikkeld. In oktober 1930 werd bij de minister een subsidieaanvraag ingediend voor het werkverschaffingsproject ’t Zinkske te Liessel. Onder het toeziend oog van de Nederlandse Heidemij werd de heide ontgonnen, werden wegen aangelegd en onderhouden, sloten leeggehaald en werd het Peelkanaal gegraven. Als een arbeider zes dagen per week werkte, om tot de volle ontplooiing zijner krachten te komen verdiende hij f. 17,50. Op de foto zien we een groep grondwerkers bij een treintje dat heideplaggen afvoert.  
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Wapen Deurne en Liessel
Oirschots streekarchief
Het Blokhuis heeft er echt gestaan. Hoe het er uit heeft gezien is niet bekend. Architect Cor Roffelsen maakte er ooit een fantasie-tekening van.
Kaart
images/hourglass.png

ZOEKEN...